HTML

Jobb szem. A balról - jobbról

A magyar belpolitikai élet aktuális történései konzervatív szemmel.

Friss topikok

Archívum

Tégy a demagógia ellen

2008.04.15. 15:18 :: Pierre_B

Olvasom Tóta W. kolléga legújabb, Tégy a gyűlölet ellen című eposzát. Kis fáziskéséssel jutottam hozzá sajnos, jó lett volna gyorsabban reagálni rá.

Azt írja az Index vezérpublicistája: „Míg a jobboldal nemzettudatot vagy valami ilyesmit szokott számonkérni a riválisán, addig a bal minden adandó alkalommal felszólítja Orbán Viktort, hogy határolódjon el F. Hunor szkinhedtől, aki a Kétlyukú borozóban állítólag zsidózott. Pont ideje volna egyszer megtenni.
Berágnak a radikálisok? Ugyan, elnök úr, hát ki nem szarja le? Magyarország legtörpébb minoritása, hitgyülisből több van, mint ezekből. Kophat lefelé minden olyan idióta, aki szerint felgyútjuk, ami nem tetszik. Terroristákra támaszkodva nyerni talán még rosszabb, mint hazugsággal. Különben is, a Fidesz ma már ismét Zsidesz az erre fogékony humuszrétegekben.
A kockázat alacsony, a várható nyereség óriási. Ha ma feltűnik a chartában Gyurcsány orra, az nem fog érdekelni, post nem lesz belőle. Uncsi. Ha Orbán Viktor odamegy némán vonulni - ahogy 2006 novemberében volt rá gusztusa - na az hírértékű. Akkor őt fogják fényképezni, és nem Gyurcsányt. És végre megszabadulunk egy gumicsonttól.”

E gondolatokat olvasván az az örökérvényű gondolat jutott eszembe, miszerint „amivel a balliberális oldal megvádol, azt ő maga teszi meg”.

A szokásos fasisztázáson kívül mit szoktak Orbán Viktorra mondani? Azt, hogy demagóg.

És mi az, amit Tóta W. ír? Színtiszta demagógia.

Orbán Viktor határolódjon el. Csak azért, hogy végre ne fasisztázzák le. Jajjjj…

Miért kellene a volt miniszterelnöknek elhatárolódnia? Mi köze van neki a szélsőjobbhoz?

Semmi. És most ne tessék a MIÉP-pel jönni, mert a Molotov-koktélozás és hasonlók láttán tán abban megjegyezhetünk: Csurka gyújtó hangú beszédei legfeljebb esti mesék voltak egy kurucinfós cikkhez képest.

Mi köze Orbán Viktornak a „fasizmushoz”, a nyilasokhoz?

Semmi. Sem Orbán, sem semelyik felmenője, sem semelyik párttársa nem volt nyilas. Ellenben a kormányoldalon ott ülnek a volt MSZMP-s funkcionáriusok (nem szimpla párttagok), a volt KISZ-vezetők. És azért a nagy nyilasozás közepette ne felejtsük el, hogy itt a kommunizmus idején, még a hatvanas években is embereket börtönöztek be, majd akasztottak fel vallásuk, világnézetük, származásuk miatt. Jobboldaliakat és baloldaliakat, keresztényeket és zsidókat, stb, stb.

Hányszor határolódott el az MSZP a Munkáspárttól, vagy a vörös csillag legalizálásáért küzdő Vajnai Attilától, a volt ÁVÓ-soktól, pufajkásoktól (HGy volt miniszterelnök, ugye…), akik közül sok ott csápol Gyurcsányéknak? Hányszor oktatta ki a volt cenzor Lendvai Ildikó sajtószabadságból, demokráciából a jobboldalt ahelyett, hogy bocsánatot kért volna a diktatúra kiszolgálásáért? Folytassam?

És amúgy is: mi lenne, ha Orbán Viktor elhatárolódna? Nem mondanák neki azt, hogy csak színjáték? Nem szélsőségeseznék le újból és újból utána is?

Hát hol érdekli a baloldalt az igazság?

Gyurcsány politikai kapcsolatait kihasználva jutott hozzá Balatonőszödhöz, a Szalay utcai épülethez, stb. És felállt utána a parlamentben, hogy „törvényesen és TISZTESSÉGESEN” gazdagodott meg? Fel.

Azt mondták, hogy nagy a jólét, dübörög a gazdaság, minket irigyel fél Európa? Azt. Miközben évek óta a maradék nemzeti vagyon kiárusításából és hitelből éltünk.

„Végighazudtuk az utolsó másfél-két évet” – mondta Ferenc híres beszédében. És utána hogyan magyarázta e szavakat? Úgy, hogy a rendszerváltozás után eltelt 16 évre gondolt, és nemcsak az MSZP-re és SZDSZ-re értette, hanem mindenkire. Hányan hitték el neki? De azért ő mondta.

Summa summarum: Orbán Viktornak nem kell elhatárolódnia. Mert egyrészt nincs miért, másrészt mert teljesen felesleges lenne.

 

217 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbszem.blog.hu/api/trackback/id/tr60426669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

., (törölt) 2008.04.15. 19:19:47

Figyu! Fudod Te, hogy mit jelent az a szó, hogy "demagóg"?
Kétségeim vannak. Tóta W tévedhet, írhat valótlanságot, de az nem demagógia.
Oviból, viszont ömlik.
Nem beszélve arról, hogy ami Ovi lázálmaiban szerepel, az maga a Kommunizmus.

üff 2008.04.15. 19:22:39

nem azért kéne, nagyokos elhatárolódnia Orbánnak, vagy kimennie a helyszínre, hanem azért, a saját politikai érdekében, hogy egy ilyen helyzetben elnyerje most bizonytalan, korábban kormánypárti szavazóréteg egy jelentősebb részét. A szélsőjobbnál szélesebb részét. Amit Tóta W. írt, szerontem felfogható egy ilyen "stratégiai tanácsadásnak", mielőtt még demagógiáról beszélnénk. De nem fogja megtenni, mintahogy senki sem lép ki a saját, korábban kialakult és elgazosodott stratégiájából, nem mer senki egy komolyabbat lépni.

csaszu · http://csaszu 2008.04.15. 19:23:05

Mike! Igazad van! Az a kedvencem, hogy amikor az István a királyt bemutatták, úgy irták a szövegét, hogy " ha akarom vemhes, ha akarom nem az ". Röhejes volt látni, ahogy tavaly Romániában az előadáson a magyar zászló és buzi nagy fakereszt alatt üvöltötték a zsíroshajúak Vikidál elvtárssal , hogy " nem tűrjük a papok hatalmát " . Tudták, mit énekelnek? Vagy arra az időre Jézusunk be fogta a fülét ?

dr. Erika Zangolna 2008.04.15. 19:26:21

püff neki, micsoda fos demagóg cikk ez. elhatárolódok a szerződőtl, pedig semmi közöm nincs hozzá. mégis, mivel nem szeretném, ha az emberek az általa képviselt demagógiával azonosítanának, elébe megyek az összekacsintás és a néma cinkosság, valamint a csendes politikai haszonélvezet vádjának, amivel illethetnének ellenfelelim, ha gyanúsan sokáig kussolnék, és nem jönnék elő a farbával.

Mike36 2008.04.15. 19:27:14

a belinkelt írásból idéznék:

"A populizmus antiparlamentáris, ám államközpontú. Egyúttal antikapitalista és antiglobalista. Piac-, verseny- és tőkeellenes. Velük szemben a munka értékteremtő s az állam értékvédő szerepét hangoztatja. Az utóbbinak erősnek és hatékonynak kell lennie, biztosítania a munkahelyeket, gondoskodni az emberek biztonságáról. Ez a politika - szavakban - elit- és pártellenes. Gyakran ostorozza a pártokat és a politikusokat; a korlátozásukat, a számuk csökkentését követeli. Azt hirdeti, hogy a politikának közvetlenül kell a népre támaszkodnia. Nincs szükség programokra: csak meg kell hallgatni az embereket, és úgy kell kormányozni, ahogy ők kívánják. Nem kell ideológia: bal- és jobboldal túlhaladott fogalmak, amint maguk a pártok is. A populizmus összezagyválja a hagyományos elveket: tradicionális értékekre való hivatkozása jobboldali, államfelfogása és piacellenessége baloldali karaktert ad neki. "

www.mozgovilag.hu/2006/12/04debreczeni.htm

Mike36 2008.04.15. 19:28:04

és Ovi simán ilyeneket nyilatkozott

Mike36 2008.04.15. 19:29:07

csaszu: és a keresztény sámánok? :)

El-Határőr 2008.04.15. 19:32:27

De igenis elhatárolódhat. Hogy miért? Meg mi köze hozzá? Nagyon egyszerű a válasz, tulajdonképpen marha kicsi IQ-val is fel lehetetne ismerni: egyazon politikai családba tartozik velük. Mint ahogyan mondjuk a globalizációellenes tüntetők egy része, máshol meg népirtó hadsereg mondjuk a baloldal politikai családjához. Ha itt lenne olyan, a bal oldalnak kellene elhatárolódnia tőle. Ez az egyik.
A másik pedig (amit nem kérdeztél), hogy mi értelme van, mert sokaknak ez sem esik le: az, hogy ez az szélsőséges szar azért igencsak veszélyes (mondjuk ma csak a jegyiroda vagyonára, de ha rájönnek, hogy célt érnek, holnap Veled szemben is erőszakkal fognak fellépni), és mivel politikai eredetű, ezért a politikának kell valamit kezdenie vele. Na erről van szó. És még valami, amit nagyon imádnak baloldalon hangsúlyozni: azért nem határolódik el, azért nem tesz semmit, azért huny szemet, mert számít azokra a szavazatokra is, amik onnan érkeznek. És ebben sajnos a baloldalnak igaza van. Ugyanakkor Orbán ezzel öngólt lő, nem először, lassan századszor ez a kudarcának oka: egyrészt hogy erőszakos, másrészt szemet huny az erőszak felett vagy még megkockáztatom támogatja is. És egyenlőre nagyon úgy tűnik, hogy a békét és nyugalmat kedvelő szavazók ezt nem komálják. Azért ez mégsem Dél-Amerika még, szerencsére.
Remélem választ kaptál arra az egy kérdésre, amit sikerült egyetlen aspektusból feltenned de egy egész írás formájában...

prolee 2008.04.15. 19:34:19

Szerintem meg nem gyorsabban, de egyáltalán nem kellett volna reagálni.
Kit érdekel, hogy mit zorbánozik ez az idióta?
Leszállt már a népszavazásról???
Szánalom ez a véglény....
Az egész masszív alkoholista, elhülyült, tunya kövér, korrupt szadeszes bandát be kell utalni a detoxba.
Tajt részegen, betépve barmolnak és teszik taccsra az egész országot.

csaszu · http://csaszu 2008.04.15. 19:38:32

Mike ! Kik azok ? Vallásban nem vagyok annyira otthon . Én csak egyféle sámánt ismerek : nebaszogas sámán

Mike36 2008.04.15. 19:42:51

prolee

ilyenkor gondolom azt, hogy tényleg oda kéne adni ezt az egész nagy rakás szart nektek, én meg elköltözöm, aztán távolról majd nézem, hogy gebedtek bele
hiszenm itt van a ti messiásotok, szellemi vezetőtök, az majd elvezet titeket az ígéret földjére
és csak ad meg ad meg ad, meg lesz adócsökkentés, meg felébe erül maj a gáz,
na persze
ehelyett kemény megszorítások lesznek, csomó midnent elvesznek, de a maygarkodás, szentelés, ájtatoskodás meglesz, telitődik a lelked, boldog leszel, az állam majd gonsdoskodik róla
cirkuszt a népnek
kenyérre nem futja azt meg ki nem szarja le
polgároknak jó lesz
csak kérdés kik a polgárok

Mike36 2008.04.15. 19:44:05

csaszu
vmi irtó nagy katyvasz, sámánok várják Mária eljövetelét, meg stb
mert ugye ők nagy keresztények is, meg szittya magyarok is
hogy a kettő nem passzol össze, az meg kit zavar

asztrov 2008.04.15. 19:46:17

van egy másik is csaszu: neszívass sámán. de több nincs.

dimitrij 2008.04.15. 19:49:52

a faszomnak ír blogot egy funkcionális analfabéta, és a fasznak rakja ki az index címlapra az ilyet? - ezek jutottak eszembe, mikor olvastam a "vitaindítót".

megpróbálom leírni, hogy szerintem mire gondolt Tóta, amikor a kiragadott részt (is) írta, gondolom páran már megtették. X évre előre letudhatta volna azt az elcseszett módszerét, hogy ha baj van, akkor előkapják a "szélsőjobbos veszély van" kártyát. ennyi, se több, se kevesebb.

milyen hatása lett volna ennek? nézzük csak:

- kipipálhatná Orbán azokat a vádakat, hogy a szélsőjobbal koketál.

- nyerne egy rakás szavazatot a mérsékelt jobbközép oldalon, akik a szélsőjobbal való összejátszás vádja miatt inkább nem szavaz rájuk, vagy inkább az mdf-re voksol.

- leforgácsolná a fidesz mpp-ről a szélsőséges csoportokat, aminek max. annyi hatása lenne, hogy a jobbik kicsit erősödne, de az 5%-os küszöböt biztosan nem érné el az a párt, vagy mi az?

- jelen helyzetben biztosítaná a 2/3-os többséget a jelenlegi kormánypártokkal szemben, ha 2010 előtt lesz választás, aminek egyre nagyobb a valószínűsége...

szp 2008.04.15. 19:53:32

Ien szart minek tesznek nem az indexre, bárhova is ki? Ez tök gáz, ien rosszul anyukám sem írok, de eszében sincs blogolni. Még gagyi kommentnek is rossz lenne 589. hozzászólásként

csaszu · http://csaszu 2008.04.15. 19:55:48

Mike a szittya sámán nem az a fickó a Bp tv-n, aki 240 ft / áfáért meggyógyít a hit segitségével? Lehet, hogy az táltos ( vagy az ötlábú ló ? Már keverem ... Nálunk az ovodában már van gyerek, aki jézusról beszél. Mondtam neki, hogy ez olyan mese, mint a Spongya Bob. A szüleit nem rázta a röhögés. Rózsadomb.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.15. 19:56:41

Olyan ez a mostani kormány, mint lecsúszott drogos. Már a tévét adja el, hogy jusson még anyagra, de nem vallja be, hogy baj van. Majd ha már a mentő viszi...
De, minket ki fog megmenteni?

napazapa 2008.04.15. 19:57:58

Dimitrij, bölcsen szóltál...

másrészt meg egy ilyen poszt a demagógiánál is fájóbb. Kérdés-válasz stílus? ("mi köze orbánnak...? Semmi!")

És ki a példaképe a pártból? Miért épp Orbán?

Most én is elsütöm, hogy ez a poszt DEMAGÓG.

Oszt most jobb?
Nem job.

Lesz itt normális ország?
Nem lesz.

Patreides · patreides.blog.hu 2008.04.15. 19:58:13

"az elmnúlt 60 évben 52 évig a ballib kormányozta hazánkat a béka segge alá!" ???
Ezt a hülyeséget meg honnan...?
Ne keverjük már össze a szovjetek által kreált és támogatott úgynevezett "kommunista" diktatúra kádereit azokkal, akiket az ő parancsukra a nemzeti ünnep előtt pár nappal rendszeresen begyűjtöttek, börtönbe csuktak, utána meg mehettek kazánfűtőnek, mert másféle munkát nem kaphattak (lásd: demokratikus ellenzék, szamizdat).
A kisz-taságról meg annyit, hogy az embereket, ha nem tiltakoztak kézzel-lábbal, automatikusan lökték be a Kisz-be, aki meg tiltakozott, az megnézhette magát az egyetemi felvételi bizottság előtt..
A kisz-tagság a hetvenes-nyolcvanas években annyit jelentett, hogy "na, akkor megyünk holnap focizni, és majd jól beírjuk kisz-foglalkozásnak..."
A kisz-funkcionáriusok, azok igen, azok pártkatonák voltak, bár a nyolcvanas évek végére már azok között is kezdtek megjelenni a normális emberek.
Szeretem, mikor húszévesek vadul kommenistáznak, és lazán összemossák az ötvenes, a hatvanas, a hetvenes, és a nyolcvanas éveket. Bizony, a "nemlétező szocializmus" éveiben is éltek itten emberek, ugyanolyanok, mint most, és a hivatalos levelekben elvtársnak szólították a címzettet, mert az volt a norma. És egyik sem ment felrobbantani az orosz laktanyákat, mert akkor sem idióták éltek ebben az országban, hanem emberek, akik éltek, ahogy lehetett, egy megszállt országban. Ahol a nagyapámtól ellenszolgáltatás nélkül vették el a kis földjét, meg a pár hold szőlőjét, megfenyegetve, hogy különben a mérnök fiát kirúgják a munkahelyéről, és még be is börtönözhetik.
Nem a ballibek, hanem az akkori véresszájú "kommenisták".
Akikhez ma leginkább Kövér László, Bayer Zsolt, meg Tomcat hasonlít, és jobb ha ezt tőlem tudjátok meg... amíg nem késő.
Hogy a bellib oldal meg töketlen, és elkúrja? Hát az az ország tragédiája, hogy csak a rossz és a mégrosszabb közül lehet választani, de ha ezért az emberek a demokráciát kezdik el utálni, na az lesz a még sokkal nagyobb tragédia.
A "demokratikus rend" kifejezésben mind a két szó fontos lenne, csak attól tartok, ma rend nincsen, 2010 után meg demokrácia nem lesz.

vmisi87 2008.04.15. 20:00:37

mostmár látom h miért tették ki címlapra ezt a sz*r blogot...
mindenki ráharapott a csontra, jobbosok-balosok-mérsékeltek-függetlenek( na jó, az uccsók kevésbé)

csaszu · http://csaszu 2008.04.15. 20:02:10

Akikhez ma leginkább Kövér László, Bayer Zsolt, meg Tomcat hasonlít, és jobb ha ezt tőlem tudjátok meg... amíg nem késő Igy bizony ! Az embertipus fontos, nem a rendszer !!!!

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.15. 20:02:16

Orbán pedig jól teszi ha nem határolódik el, mindenféle jött-ment zsebnácitól. Sőt, itt lenne az ideje, ha a média és a baloldal is felismerné, hogy pont azzal hajtja a malmukra a vizet, hogy folyton róluk beszélnek. Amelyik csoport eléri az ingerküszöböt, mert törvényellenes dologokat művel, azokkal számoljon le a rendőrség, a többi meg zighejjezzel a pincében és csókolgassa a hitlerképet, amíg nem támad meg senkit, addig legalább elvan valamivel. Mi a fasznak kéne folyamatosan a köztudatban tartani őket, hacsak nem a baloldal saját politikai érdekeinek eszközeként. Mert ugyebár kell az ellenségkép, mert ki ellen menne akkor a békeharc? A végén még eszébe jutna az embereknek, hogy valójában a kormánytól van hányingerük és nem tíz-húsz karszallagos hülyegyerektől.

dimitrij 2008.04.15. 20:04:26

"Most én is elsütöm, hogy ez a poszt DEMAGÓG."


nem, nem az. szerintem. :)

inkább olyan, mintha valaki a heliocentrikus világnézettel próbálná a kvantumfizikát magyarázni. talán súrolja a valóságot bizonyos pontokon, de ez inkább a vakszerencsén múlik, nem a "publicista" felkészültségén, tárgyilagosságán, éleslátásán... alapvető dolgokkal nincs tisztában, oly mértékben nem objektív, hogy már a kérdésfelvetést is elbassza, nem hogy az arra történő válaszadást.

csaszu · http://csaszu 2008.04.15. 20:08:02

RÉGEN ÉS MOST : MSZMP PÁRT ALAPSZERVEZET - polgári körök Munkásörség - nemzetőrség Ifjú Gárda - Magyar Gárda Népsport - Nemzeti Sport Népgazdaság - Nemzetgazdaság Kisz -Idf, Fib ,

dimitrij 2008.04.15. 20:08:34

"Mi a fasznak kéne folyamatosan a köztudatban tartani őket, hacsak nem a baloldal saját politikai érdekeinek eszközeként. Mert ugyebár kell az ellenségkép, mert ki ellen menne akkor a békeharc?"


pont ezzel az általad békeharcnak nevezett dologgal tudna egy jó időre leszámolni Orbán... és akkor az egész hajcihőnek elvenné az élét, és ez emberek, híradások, médiumok nem ezzel, hanem kormányválsággal, a szar gazdasági helyzettel, meg más témákkal foglalkoznának, nem azzal a gumicsonttal, amit ez a helyzet hozott létre. egyszerű ez, mint egy lapostányér. :)

amos 2008.04.15. 20:25:02

Patreides tulajdonképpen leírtad,amit szerettem volna.Az utolsó két bekezdésben szószerint! Már késő....

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.15. 20:32:37

Ki hiszi azt el, hogy ha Orbán egyszer elhatárolódna, akkor a baloldal kiköpné a gumicsontot? Marhaság, ez a téma már az agyukra ment. Úgy kellenek nekik az egyenruhás hülyegyerekek, az ellenségkép kereséshez, mint egy falat sör. Önigazolási válságba kerülnének, ha megszünne a náci veszély. Nem lenne többé mi ellen megvédeni a népet. Nem, nem, kevés lenne az, hogy OV elhatárolódjon, ha megtenné kitalálnának mást, különben oda a cirkusz, kenyér meg már régen nincs. A végén még felébredne a nép.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.15. 20:41:30

jé, egy szélsőbaloldali-liberális író tud demagóg lenni???

ki hitte volna!

libsibolsifan 2008.04.15. 20:42:28

A hozzászólások zöme értelmetlen hablaty. Főleg a balosoké.
1. Néhány - amúgy jól élő - hivatásos rettegőn kívül SENKI nem fél itt náciktól. Az országban nincs száélsőjobbos veszély. A gyújtogatókat keressétek az NBH meg szilvásy környzetében. Ha nem veszitek észre, hogy ez a: hülyedagadtzsidóliba lenácizza a hülyehisztisjobboslibát (vagy fordítvba) aki panaszkodik azután a Júdea Felszabadításáért Front... bocs Magyarok Nyilai felgyújtja, utána tüntetés-ellentüntetés-meginttüntetés meginttellentüntetés, véletlenül arrajár srőder ferivel és beszédetmond, lehet fasisztázni a másik felet-akció milyen jól meg lett koreografálva, akkor mind mind hülyék vagytok, vagy benne vagytok a buliban.
2. Orbánnak még szép, hogy nem kell elhatárolódnia. Majd pont o komcsik, vagy a 3000 fős, zsírosszakállú szdsz fogja megmondani, hogy mit csináljon Orbán. Még nekem sem mondhatnák meg. Ki a f@szok ők?!

dimitrij 2008.04.15. 20:50:52

"ha Orbán egyszer elhatárolódna, akkor a baloldal kiköpné a gumicsontot?"


egyrészt a gumicsontot nem a baloldal rágja, hanem az emberek, sajtó, média, véleményformálók stb., és vélhetően igen, lepattana róla a média, az újságírók, meg az emberek stb., egy jó ideig nem lenne téma... vagy ha azzá akarnák tenni, akkor az emberek leszarnák a dolgot, legyintenének, azok is, akik másképp látják a dolgot, mint te.

Andor 2008.04.15. 20:50:53

Bocs, ha volt már: kedves posztoló, nem olvasol figyelmesen. Tóta W. nem követelte, hogy Orbán határolódjon el, ellenkezőleg: meglehetősen ironikusan nyilatkozott azokról, akik ezt követelik folyvást, épp az általad hivatkozott részben. Idemásolom:

a bal minden adandó alkalommal felszólítja Orbán Viktort, hogy határolódjon el F. Hunor szkinhedtől, aki a Kétlyukú borozóban állítólag zsidózott.

Az írás lényege az volt, hogy Orbánnak az lenne az elemi politikai érdeke, ha ezt mégis megtenné, akár a radikális szavazatok kockáztatása árán is. Ezzel inkább szívességet tett Orbánnak, aki persze nem fog rá hallgatni, meg ettől még simán lehet, hogy Tóta nagyot téved, de nem demagóg. Legalábbis ebben az írásában véletlenül éppen nem, úgyhogy mellényúltál. Szerintem.

patrona- · http://gumiketrec.blogter.hu/ 2008.04.15. 20:57:25

LOL
Pedro Banderas, ha már egyszer funkcionális analfaéta vagy, legalább ne reklámozd ilyen postokkal.

Mike36 2008.04.15. 21:06:27

libsibolsifan
gondold ezt :)
szerinted nem szarjuk le? de

igaz 2008.04.15. 21:07:06

Az egész politikai elit húzzon el a vérbe. Ne ilyen műbalhékon szerezzenek népszerűséget. A komcsikat már 89-ben ki kellett volna zárni a politikából, ahogy a bűnözők sem kapnak erkölcsi bizonyítványt. Az MDF szétszórta a nemzeti vagyont a komcsik között, a Fidesz meg nem vont senkit felelősségre. Itt már senki sem hiteles, és mindenki eleget lopott.
És az ország még mindig megkajálja ezeket a faszságokat. És ti is.

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2008.04.15. 21:14:56

Nem szokásom embert ölni, de akár még állatot kínozni sem; mégis mily meglepő, elhatárolódom ezektől.
Ugyanis attól, hogy valamiben nem vagyok benne, még ellenezhetem (és helyeselhetem is persze - részben vagy egészben.)
Szóval azért nmessze nem Tóta W. a legnagyobb demagóg...

Andor 2008.04.15. 21:19:02

Igaz:

Erre mondá első miniszterelnökünk:

Tetszettek volna forradalmat csinálni!

:)

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.15. 21:32:33

Akkor ezzel párhuzamban, nyílván jogosan követelhetjük, hogy Gy. Fletó azonnal határolódjon el a Pol Pot rezsimtől, esetleg a Sztálini diktatúrától, de mindenféleképpen Mao Zetortól és Kinyíltszem elvátrstól, Kim "Basinger" Jong-il elvtárstól? Hiszen jogosan érzem, hogy amíg nem határolódik már el rendesen ezektől az alakoktól, addig egy véresszájú kommunista diktátor? Egy faszt, mint ahogy OV sem náci, de nem is szimpatizáns attól, hogy nem akar beszállni a magyar baloldal és balib Elhatárolódáspoli játékába. "Ki játszik ilyet, majd megmondom milyet?" Ne legyen már valaki azért politikailag inkorrekt, mert nem száll be a fogócskába bazzeg!

Louis 2008.04.15. 21:33:49

De Uraim...ki a vér foglalkozik Tóta idioszinkráziáival? Szegénynek van baja elég,potenciazavarok,örökletes fizikai hiányosságok,stb.Mindezeket kompenzálni kell.
Najó,mondjuk TGM vihogva,bravózva olvassa a humoreszkjeit,dehát a Gazsikának is megmondta annak idején a kolozsvári Sétatéren (hihetetlen,de TGM is volt hétéves)a nevelőapja - aki egy igen becsületes,zsidó cukorgyáros volt valaha,igazi Úriember - hogy: "vigyétek innen ezt az infantilis zsidógyereket,mert agyonvágom".
Nem anekdota,igaz történet.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.15. 21:43:43

bazz, olvasom a kommenteket, pl hogy 60 évig ballib kormány volt itt :-).
annyira kész az egész, hogy még :-).

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.04.15. 21:48:23

ilyen lenne a jobb szem?

balfasz

:elnézést, csak a szóvitz kedvéért

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.04.15. 21:51:00

és a T. bloglega szövegértésben is erősen gyenge

de legalább volt egy jó erős napja:)

fekete-fehér 2008.04.15. 22:01:02

TWA-ról az Index főszerkesztő Új Péter mondta: némely írásában a politikai korrektség nyomát sem lehet felfedezni.
Ez szerintem is így van. Ennek megfelelően kell őt olvasni vagy hanyagolni.
Tulajdonképpen kár érte, mert rendszerint nem ír rosszul. Szépen írja a marhaságokat és az uszításokat.

vikonomi 2008.04.15. 22:06:51

ha mar az mszp tagjairol van szo...
azert mekkora mar, osszes fideszes egy jotet lelek
megszulettek es FIDESZesek lettek mi?
honnan jottek? minden partbol
FIDESZ gyujtopart lett, ment oda olyan is aki felebredt es az mondta, na matol FIDESZes vagyok, harmadnapra meg kereszteny is lett

vikit talan meg vedheto, o sosem dolgozott, csak politizalt, azt is eleg felemas sikerrel, mint lathattuk

annak orulnek ha elhatarolodna a politikatol
(mielott kommunista lennek, jelzem nem erdekel a jobb-bal oldal, nevetseges az egesz magyar politika)

Noir 2008.04.15. 22:10:26

Azért egy szomorú hozadéka van ezeknek a médiacirkuszoknak. Senki nem beszél az emlegetett politikusok alkalmasságáról, könnyebb szidni őket ideológiai alapon.

Pedig ott van ugye Ferenc, aki üzletemberként tetszeleg és állítólag nem menne vissza az üzleti életbe. Vissza? Soha nem is volt ott. Kedvezményes, már már "családi" kölcsönökből megvett néhány dologt, amit aztán más működtetett helyette. Bonyolult lehetett. Gyanítom hogy soha nem látott még közelről profi cégvezetést, de lehet hogy még munkát sem. Ha mégis akkor nem tanult belőle semmit. Ferenc egyébként olyan szinten alkalmatlan hogy azt ma már szinte senki nem kérdőjelezi meg, ezért nem is pazarolnám rá a betűket.

Aztán ott van Viktor. Viktor nem azért alkalmatlan mert kokettál a szélsőjobbal, vagy mert népnemzeti humbugokkal eteti a népet. De mégcsak nem is azért mert az elveit sűrűn váltogatja. Nem kérem. Azért alkalmatlan, mert nincs megfelelő gyakorlati tapasztalata, fogalma nincs a gazdaságról, a versenyképességről, nincs jövőképe vagy stratégiája (leszámítva azt hogy erős Magyarország, meg hajrá magyarok), rövid távú hasznokat néz, és mindezek tetejébe még arrogáns is. Mindez még mindig nem lenne baj, ha lenne egy csapat mögötte, akik pótolják a hiányosságait, de nincs, mivel bárkit aki elég értelmes hogy veszélyes legyen rá nézve kinyír a pártjában. Viszont azt megtanulta hogy a sleppet jutalmazni kell, ezért a 'la szocik, minden helyzetet kihasznál hogy semmihez nem értő ámde pénzt keresni szerető párttársait pozícióba juttassa. Részben ezért nem kellene tőle semmit várni. Nem lesz itt semmiféle Kánaán. Nem fogja azt mondani hogy gyerekek, nem kell nekünk 4500 polgármester, meg cégenként 6 fb tag. Nem fogja leépíteni az állami vízfejet. Nem lesz jobban megszervezve az állami szféra. Nem nő jelentősen a versenyképesség.

Személy szerint tőlem lehet egy politikus neonáci/cionista/kommunista/vagy ami akar, az említett ideológiák többnyire népbutitásra szolgálnak manapság. Nekem egy dolog lenne fontos, hogy megfelelően képzett, megfelelő track recorddal és társadalmilag elfogadható jövőképpel rendelkező ember üljön abban a székben. Ezért igénytelenségnek tartom azt amikor egyes polgártársak pusztán ideológiai érveket puffogtatva, vadul vitázna a nagy semmin.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.15. 22:23:14

vikonomi: Ha nem érdekel a magyar politika, miért olvasol és kommentezel egy politikai témájú blogban? o.O

Nem kell válaszolnod...

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.15. 22:29:45

Noir: Abban a székben egy olyan embernek kell ülnie, aki széles körben elfogadott figura, lehetőleg nemzetközileg is ismert személy, netán jogi, gazdasági, vagy kommunikációs simeretekkel rendelkezik, de főleg olyannak, aki mögött egy olyan párt, egy olyan csapat áll, akikkel lehet haladni, akik értenek az adott szakterületekhez.

Nem a kormányfőnek kell irányítania az országot, ez valami óriási, fatális magyar hülyeség. Az országgyűlésnek kéne, a szakértő kormánynak kéne és a potens államapparátusnak.

Nem királyság ez bakker, hogy egy farok csóválja a kutyát!

budapesti paraszt-felmenőjű 2008.04.15. 22:38:17

"Jean Paul Megmondó · www.jpm.hu 2008.04.15. 18:24:20
Eccer, ismétlem eccer kéne elolvasni rendesen Tóta írását."

én általában rendesen elolvasom...


...de előbb-utóbb mindig itt lyukadok ki:

"Jean Paul Megmondó · www.jpm.hu 2008.04.15. 18:24:20
Nem úgy nekiülni, hogy "mit írt már megint ez a buzi"


:((((((((

:D

budapesti paraszt-felmenőjű 2008.04.15. 22:42:11

"dimitrij · dimitrij.blog.hu 2008.04.15. 20:04:26
"Most én is elsütöm, hogy ez a poszt DEMAGÓG."


nem, nem az. szerintem. :)

inkább olyan, mintha valaki a heliocentrikus világnézettel próbálná a kvantumfizikát magyarázni. talán súrolja a valóságot bizonyos pontokon, de ez inkább a vakszerencsén múlik, nem a "publicista" felkészültségén, tárgyilagosságán, éleslátásán... alapvető dolgokkal nincs tisztában, oly mértékben nem objektív, hogy már a kérdésfelvetést is elbassza, nem hogy az arra történő válaszadást."


jaj,az ilyen seggdugasz-wannabe faszfejektől mentsen meg a jóélet...(látom te is tótavén nevelkedtél)

dzsugasvili 2008.04.15. 22:45:08

Valószínűleg kinyomtatom, bekereteztetem és kiteszem a falra ezt az index-blogos cikket, mint a 2001 óta általam olvasott egyetlen vállalható (közéleti tartalmú) cikket. Ez végre nem a beteg eszméket, kormánypártokat, liberális férgeket, "antifasisztákat" és egyéb mocsokságokat élteti. A benne foglalt dolgok tények, és az indexen nem gyakoriak az ilyesmik.

Nem tudom, hogy ezt most komolyan gondolja a szerző, vagy ez csupán a főszerkesztő által előírt aktuális, a balliberális túlsúly felé lehúzó mérleg serpenyőjét visszafelé pofozó írás, de mindenképpen gratulálok.

Tótán meg kár felháborodni, minden épeszű ember tudja, hogy fizetett szadi komisszár, aki ilyen jellegű munkáiért tízmilliókat kap , például köztévés rajzfilmszerkesztés ürügyén. Ezutóbbi még azért is fájdalmas, mert ezzel már a gyerekeket megmérgezi a veszélyes, idegbeteg gondolataival (amiket szerintem ő sem gondolhat komolyan, mert ha így lenne, fehér pulóverben éldegélne egy gumiszobában, ahonnan nem írogathatna ide). Ez a téma is megérne amúgy egy cikket.

kétséges kimenetel 2008.04.15. 22:48:57

Én pl. hobbifasiszta vagyok, és tényleg jól esik zsidózni egy borozóban, egy két liter után már olasz akcentussal káromkodok magyarul. Amúgy meg kutyát nem érdekli tóta vé.. Fölösleges is hivatkozni rá, mert egy egészséges gondolata nem volt még élete során.

budapesti paraszt-felmenőjű 2008.04.15. 22:55:48

"noti · foci.blog.fn.hu 2008.04.15. 19:07:09
Lényeg a lényeg, Tóta W oda nyal ahonnan a lóvét kapja. Ennyi a történet. Ha kell hülyeségeket ír. Mint egy jó öleb morog, ugat mindenkire aki a "gazdit" támadja. Mert tőle kapja a csontocskákat... :)"


elmondom mi a helyzet

tóta azon(szerencsére még kevés)ember közé tartozik,aki a racionális tudatát olyan élesre csiszolta,hogy az folyamatosan ölte meg a lelkét.innentől kezdve pedig BÁRMIT leír,bármit "lehány",amit nem tud összeegyeztetni a saját skizoid gondolatvilágával.ő egy amolyan perfect-wannabe világpolgár,minden tetszelgése színjáték,és minden írása mögött tudatos elgondolás áll.

ilyesztő egy ember

pop-pulis tata 2008.04.15. 22:58:42

A legfőbb problémának azt tartom, hogy az itt kommentelők jelentős többsége az egyetemen töltött pár év után élethosszig tartó meditációs állapotba került, és teljesen elszakadt a hétköznapoktól. Ideológliai szepmontból talán, egyéb szempontból irreleváns, hogy éppen jobbról, vagy balról kormányozzák az országot. Ha nem jutsz egyről a kettőre, a munkáltatód - aki mondjuk egy magyar tulajdonú vállalkozás - vegetál, ha minden forintodat be kell osztanod, akkor nem foglalkozol azzal, hogy éppen ki határolódott el kitől, kinek a nagyapja volt ÁVÓ-s, vagy hogy demagógpopulistafasisztamegabányabirtoklópatásdémonvektor bezzeg x évvel ezelőtt még spangliárust akart látni minden utcasarkon.
Azt viszont észreveszed, hogy egy buta embereket átverő, és így választást nyerő ideggyenge, vagy talán gór nagy mária színitanodán első évben kibukott, de még mindig színészkedni próbáló miniszterelnök-pártvezér bukása előtti utolsó pillanatokban elhaló selymes hangon elindít egy már jól bejáratott nyilasveszély->orbán666 hadműveletet, amivel el lehet terelni a figyelmet a kormánykoalíció válságáról, a párton belüli egyre gyengülő támogatottságáról, kormányzásának totális kudarcáról. A lassan ellenzéki (várjuk ki a végét) SZDSZ-nek ez már sikerült, sok szadeszes élvezhette végig, amikor Kóka bíráló szavai közepette Gyurcsány kirohant a mai napi ülésről. Valószínüleg nem hasmenése volt. Ha így haladnak, mindenki megnyugodhat: meg lesz az 5%. Lehet vitatkozni ideológiáról, gazdaságpolitikai iskolákról, -irányvonalakról. Eddig azért nem jutottunk előre, mert négy évig húztak balra, aztán jobbra, aztán megint balra, és rájöttünk, hogy nem haladtunk semerre. Most itt volt a lehetőség a bizonyításra...csakhogy ezt elkúrtuk.
Igen! Viki vonuljon ki Ferivel kéz a kézben a pólóbolt előtt tanúbizonyságot tenni! Talán barátok is lehetnének. Persze mindez akkor, amikor az egész párt elhagyja az üléstermet, ha Feri szólal fel a Parlamentben, és vele amúgysem tárgyalnak, mert bár jogilag nem, erkölcsileg illegitimnek tartják a kormányát. Véletlenül sem az a cél, hogy a 30% szemében hiteltelenné és következetlenné tegyük Vektort. Á dehogy! Amikor Ferinek csak 12. Á dehogy! Pedig egyszer-kétszer bedobtuk ezt a lapot...és működött. Hogy most is? Lárifári!
Egyszerű a képlet: van egy demagóg miniszterelnökünk, és egy demagógnak beállított vektorunk. Csak hogy a demagógnak beállított, már régóta mondogatja a demagógról, hogy valójában ő az. Most pedig a bizonyitottan demagóg megpróbál meggyőzni minket, hogy a demagógnak beállított, az egy szélsőségesen demagóg fajta. Tehát ha nem én, akkor még rosszabb jön. Na ne már!
Most pedig itt ez a blog, ahol szólásszabadság van, mégis itt mindeki publicista, és mindenki mindent jobban tud, és egyébként is nehogymá' ideirogass mer' nem tucc semmit, és fogamzani se tucc te paraszt.
Majd ha idős és beteg és világtalan ember leszel, amikor már mozdulni sem tudsz, fekszel az ágyadban, akkor majd szó szerint megérzed, hogy ugyanolyan büdöset szarsz, mint bárki más. A rossz hír ebben az, hogy akkor már késő lesz. Mert akkor már nem elvakult leszel, hanem megvakult.
Előrehoztt választást kívánok!

ejjha 2008.04.15. 23:21:38

Az én véleményem az, hogy O.V. azért felelős valahol ezért az egész jobb oldal egyenlő = náci dologért, mert részben ő volt az anno aki kiengedte a palackból a szellemet.
Ugye mindenki emlékszik azokra a provokáló beszédekre, ahol O.V. kokárdában mondta a beszédeit? (kokárda = "igaz magyar")

Ugye mindenki emlékszik azokra a mondatokra hogy aki nincs velünk az nem magyar?

Ugye mindenki emlékszik azokra a mondatokra, amely mondatok után kettéosztott lett kis hazánk, és ez sajnos a mai napig érezteti hatását.

Úgyhogy jelenleg O.V. az aki, tetszik vagy nem, de ideológiai alapot nyújt ahhoz hogy az ember azt gondolja, jobboldal = náci.

Az pedig hogy a tisztelt jobbos érzelműek fanyalognak hogy lenácizzák őket, hát istenkém, biztos véletlenül leng a fidesz zászló a szélsőjobbos tüntetéseken, meg az árpádsávos zászló a fideszes gyűléseken.

Mégjó hogy ezek után azt gondolom, hogy jobboldal = náci, már bocs.
Ja hogy ez a tisztelt jobboldali érzelműeknek nem tetszik?
Akkor talán tehetnének ellene, vagy ha nem, akkor egyik se merjen fanyalogni hogy "jaj már megint lefasisztáztak."

Vannak nyílvános csatornák, talán O.V. kiállhatna és elmagyarázhatná hogy mi a különbség szerinte a jobboldal és a náci között. Meghogy Ő miért nem vállal közösséget velük.
Ja hogy nem teszi?
Hát, ezt már nektek kell megoldani, tisztelt jobboldali érzelmű honfitársaim.

Jóéjt.

ejjha 2008.04.15. 23:28:50

Mg egy dolog.
Tényleg azt hiszitek ha O.V. kerülne a miniszterelnöki székbe, akkor megoldódna minden probléma, eltünne az államadósság, megszünne a korrupció, mosolygó emberek lennének mindenhol, és a mennyei mana hullana alá az égből?
Naneee, ennyire nem lehettek naívak.

Noir 2008.04.15. 23:44:50

Skulo, irtam hogy miért nincs csapat Viktor mögött. Eleve a Fideszben nem sok kaliber van, aki igazán az annak vagy herótja van már a politikától, vagy nem ér rá osztani az észt mert dolgozik. Egyet értek nem királyságban élünk. Épp ezért nem szeretem a vezérelvű politikusokat. Szerencsére Viktor nem ilyen igaz?

Ejjha, a magyar magától is hülye, Viktor legfejjebb élére állt de nem ő találta ki ezeket. Egyébként meg MSZP tüntetésre is kimehet vki árpádsávval az attól még nem a szónok felelőssége. Ja és én meg kimondottan rühellem hogy mindig akkor támad a náciveszély amikor az MSZP épp szarban van vagy valami nagy balhé van amiről el kell vonni a figyelmet. Ha ez neked még nem tűnt fel akkor joggal néznek hülyének.

states 2008.04.15. 23:48:57

Melyik a nagyobb veszély, a fasiszta avagy az antifaszista, így ejtik az ATV-n, tehát ez az etalon, ez napjaink legégetőbb kérdése, és ez pénteken nem dőlt el a Hollán Ernő utcában. Tehát további összecsapások várhatók Tomcat és Gyurcsány között. A viadal kimnetele egyelőre megjósolhatatlan, pillanatnyilag mintha Tomcat lépéselőnyben lenne, de ismerve Gyurcsány erősségét, a rögtönzéseket, bármelyik pillanatban bejelentheti a 179 pontból és 238 lépésből álló programját, amelyik közül bármelyik megsemmisítő vereséget jelenthet Tomcat számára. Persze Tomcatet sem kell félteni, aligha fogja tétlenül szemlélni Gyurcsány pontjait és lépéseit, lehet, hogy blokád alá veszi az ország összes jegyirodáját és felvásárolja a Fásy-mulató jegyeit. Persze azért attól nem kell tartani, hogy a publikum előadás nélkül marad, mert a show must go on...

dzsugasvili 2008.04.15. 23:58:37

Egyébként nem érzitek a téma elmebajosságát? Tomcat vs Gyurcsány? Egy blogger a kb. teljhatalmú miniszterelnök ellen, aki a pártállam összes kapcsolatával, az NBH-val, a rendőrséggel, az adóhatósággal és kb. az összes média 85%-ával rendelkezik szabadon (igen, teljesen szabadon)? És így jön el az általuk szervezett/támogatott kétoldalú tüntetésre még a ballib Index szerint is ugyanannyi ember? Nem szánalom? Egy internetes közíró pólóárus megmozgat 1-2 ezer embert, egy ilyen nagyhatalmú miniszterelnök meg kb. ugyanennyit? Ez a tény már önmagában viccessé tesz minden további széksőjobb/nem szélsőjobb fejtegetést.

ejjha 2008.04.16. 00:03:45

Noir.

Akkor kérlek mondd el nekem hogy miért csak és kizárólag a jobbos tüntetéseken vannak olyan jelképek, nem csak zászlók, amik egyesekben félelmet keltenek, mert tudják mit jelentett ez 40-50-60 évvel ezelőtt.

Miért jó az hogy direkte módon provokáljuk a többi embert, aki nem ért velünk egyet.

A történelem ismétli önmagát, nem hinném hogy véletlenül kerülnek elő olyan dolgok amikről már kiderült a történelem folyamán, hogy mégegyszer NEM szabad neki teret engedni. Mégegyszer nem történhet meg. Mégis itt van, tapintható, érezhető.

Hogyha nem egyezik a véleményem a másik oldallal, akkor én már nem vagyok magyar? Mégis milyen jogon mer valaki kijelenteni egy ilyet?

"Nem jutunk egyről a kettőre, csak a hegyről a lejtőre."

Páneurópai Harci Kos 2008.04.16. 00:04:06

Izé, nem lehetne békében élni a másikkal, anyázás, és a másik származásának a felemlegetése nélkül?

ejjha 2008.04.16. 00:10:11

Mindettől függetlenül, én egyforma gazembernek tartom O.V.-t is meg GY.F.-et is.
Higyjétek el ha O.V. kerülne hatalomra, akkor se változna semmi, ugyanolyan szarban élnénk ahogy eddig, és ők mind ugyanúgy lopnának tovább ahogy eddig. O.V.-nek sincsen semmi elképzelése arról hogy mit kellene tenni az ország fellendüléséért, csak jobb kritizálni ugye. De ha odakerülne hogy neki kell döntenie, ugyanúgy fogalma nem lenne róla hogy mit, hogyan, és merre.

states 2008.04.16. 00:23:27

dzsugasvili tappintott rá a lényegre, az óriási médiacirkusz ellenére sikerült jó 2 ezer embert megmozgatni a két oldalnak együtt, ez pontosan jelzi az esemény súlyát. Ez még akkor is így van, ha a szegény ATV Fridivel az élen, és műfajtársai még bizonyára elrágódnak a semmin hetekig, hónapokig vagy addig, amíg Tomcatnek ismét fel nem kell lendítenie a polóbutik forgalmát...

leone007 2008.04.16. 00:25:26

Hát ez az írás elég khmm... inkoherens. Nevezhetjük szarnak is. Tájékozatlan, gyerekes, a maga módján még szórakoztat az együgyűsége is. Hajrá csak így tovább!

Mike36 2008.04.16. 00:57:07

"teljhatalmú miniszterelnök"

egyesek miket nem fantáziálnak össze

Lasombra 2008.04.16. 00:58:23

nos, valóban kicsit szétszórt, kicsit sajátos gondolatmenet ill értelmezés.
szóval fos.
de - hogy egy nagy humoristát idézzek - még összeállhat, és lehet belőle akár szar is.
ne add fel.

Mike36 2008.04.16. 01:01:16

ejjha
nem vagy magyar
zsici vagy és komcsi, liberálbolsi

nem vetted még észre, a fidesz bármit tesz, egyből ráfogja a másikra

és így van ahogy mondod, hetente elmondták, hogy miért vagyok rongy ember meg nem magyar
de ha majd a drága konzervativ Vitorfan fiatalok ülnek a hűvösön egy spangli miatt, későn hörögnek
és azt se gondoljátok, hogy nem lesz vizitdi, kórházi napidij, tandij
de lesz
ellenben lesz családi adózás, hogy szaporodjunk (legyek náci? szaporodjanak orsósék)

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.16. 01:01:31

Noir: Nem mondtam én, hogy OV a megváltó. Mondhatnám kb egyetértettem veled, csak másként fejeztem ki.

ejjha: Nem hiszi senki(senki, haha), hogy majd ha a Fidesz kerül újra hatalomra, akkor ránkszakad a tejjel-mézzel folyó kánaán, de egy biztos Fletónak és a haverjainak mennie kell.

Megkapták a nagy lehetőséget és finoman szólva elpuskázták, de, hogy a mester szavaival éljek elkúrták. És biztosan nem OV, vagy az ellenzék hathatós aknamunka tevékenysége folytán, de nem is egy intergalaktikus összeesküvés roppant súlya alatt, nem pediglen mágikus átkok szörnyű felhőjében, hanem sk., önszántukból, túláradó szabadakaratuktól vezérelve. Érted, így tervezték. Mert nekem ne mondja senki, hogy ekkora véletlenek vannak. Hogy pont így jött ki a lépés. Nem, nem, itt hosszú évek folyamatos, jól megtervezett elkúrása történt, országgal és néppelkibaszással egybekötve, hazudozással letakarva. Úgyhogy el is takarodhatnak szépen minnél messzebbre és/vagy hűvösebbre, annál jobb. Nem kell megvárniuk, hogy OV végül elhatárolódik-e vagy sem, majd megnézik szépen a híradóban az átlátszó tévéjükön a sitten. Aztán majd a következő társaságnak aki megválaszt a nép bizonyítania kell, mert a helyzet ugyan szar, de egyre inkább úgy tűnik, hogy kezd a nép töke telelenni az ígérgetéssel, félrevezetéssel és átbaszással. Ezek az olyan dolgok amiben mindenki párt és frakciófüggetlenül egyetért, azazhogy elég a inkompetens politikusokból és hasznavehetetlen kormányokból.

Najó, ezt itt most befejeztem. Összedobok egy posztot. Kezdem túllépni a hozzászólás határait.

Mike36 2008.04.16. 01:03:15

meg lesz szavazati joga a külföldi maygaroknak is, mert Mikola bácsi elkotyogta, 20 évre fogják magukat bebetonozni

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.16. 01:07:19

"Akkor kérlek mondd el nekem hogy miért csak és kizárólag a jobbos tüntetéseken vannak olyan jelképek, nem csak zászlók, amik egyesekben félelmet keltenek, mert tudják mit jelentett ez 40-50-60 évvel ezelőtt."

Ja, azért ejjha, megnézném azt a tréfás kedvű szélsőbalost, aki vöröszászlóval vonul ki antifaszistatüntetni vagy ÁVÓ-s karszallaggal.

Megmondom neked, hogy miért nem, mert a zsebnácikat - egyenlőre - csak max leköpdösik, de egy igazzy szélsőbalos ávóst, vérvörös zászlóval, helyben fel is rántanának a lámpavasra. Tudod ugye, hogy miért, nem kell elmesélnem? Nincs az a tökös antifasiszta aki bevállalná.

Mike36 2008.04.16. 01:07:27

skulo
ne hidd azt, hogy nem hiszi senki
még itt is, simn hiszik egyesek
meg majd a dolgokat nem nekik kell megfizetni, hanem majd másoknak
csak az állam adja oda a kis segélyecskét, meg legyen "ingyen"
a korrupciót meg szeretjük
szemetelni is szeretünk, és mocoskban élni
mert a nem szeretnénk tennénk ére
csak ahhoz vagyunk szokva, hogy anyuci (állam) megcsinálja helyettünk
állam adjon mindent, mi meg minéél kevesebbet
hányan csalnak adót pl.
ne mond, hogy azért csalnak, mert rá vannak szorulva, a vérünkben van, ebben éltünk évszázadok óta
meg az uram-bátyámban
ez ment 100 évvel ezelőtt is

Megmondtam má nemértő? 2008.04.16. 01:10:57

1. Jegyirodában mindenkit ki kell szolgálni, függetlenül, hogy mire vesz jegyet, mert ő a vevő.

2. Gyurcsányinak Tomcat jár mert ők ketten vannak egy szinvonalon.

3. Orbánnak nem kell ilyen semmilyen dolgokat még szóra sem méltatnia, mert a sas nem kapkod legyek után.

4. A szerencsétlen beteglelkű, nácizó-magyarozó gyűlölködők végre húzzanak egy szarosvödröt a fejükre.

Mike36 2008.04.16. 01:11:32

skulo
98-02-ben meg elkúrták viktorkáék
elkúrták 02-ben, 06-ban is
persze erről ők nem beszélnek, mivel emiről nem beszélnek az nincs
ellenben nyertek, többiek csaltak
illegitim banda
ellenség
ki kell őket verni az országból
börtönbe velük
addig is amig ezt óbégatjuk, addig sem foglalkozik senki a mi szaros ügyeinkkel, bizniszkéinkkel

szerencselovagok, kalandorok
korai kapitalizmus
úgy tűnik még sem lehet megspórólni több száz évet

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.16. 01:12:24

Mike12(a 12 az életkorod, ugye? így a hozzászólásaid alapján erre tippelek):
1. Orsósék pártfüggetlenül, megélhetésiszaporodnak.
2. Te kevered a szezont a faszommal, nem a Fidesz mondogatja, hogy ki magyar és ki nem, az másik brigád. Viszont a haverjaid lefasisztáznak mindent és mindenkit, aki nem határolódik el, úgyhogy határolódj, mert belebukhatsz.

libsibolsifan 2008.04.16. 01:17:34

Kedves antifák!
Tényleg nagyon gratulálok, hogy sikerült ezt e bohózatot megszervezni, de szarul sikerült és elbénáztátok. A "csendes többség" tagjai a legkevésbé a náciktól félnek, mert őket nem nácik rabolják ki, meg verik meg az utcákon, hanem a ti szövetségeseitek, akik szintén bármikor készek egy kis kiegészítő polgárijogi jövedelemért rettegni egy jót.
Az átlagember magasról szart (igen, kedves Mike 12, mi is szarunk rád) a hisztitekre, csak nézett értetlenül, aztán ment tovább a dolgára.
Az, hogy magának a miniszterelnök stábjának a szervezésére is csak ennyien mertetek kimenni az utcára, igazolja valódi gyengeségeteket.
Ennyien vagytok igazából, csak a pofátok nagy.
És ennyien is csak a rohamrendőrség, NBH ügynökök és feri testőrségének jelenléte miatt mertetek kimenni bohóckodni az utcára.
A ti - és tótaw - problémái nem az emberek problémái, akármekkora médiaricsajt is csaptok.
Unalmasak vagytok, és ez a bohóckodás is unalomba fulladt. Csak itt verjük a nyálat erről az eseményről, az emberek már rég elfelejtették, hiába próbálják fenntartani a témát a bérrettegő "publicisták".
A blogbejegyzés jó és igaz,azért fáj annyira egyeseknek. A tótaw meg a gazdája, ferike pedig a macskámnak se mondhatná meg mit csináljon.

Mike36 2008.04.16. 01:18:16

1. magáncégemnél azt szolgálok ki aki nekem tetszik
ha vki nem tetszik azt mondom, elfogyott, nincs, zárva vagyunk
nem vagyok köteles kiszolgálni
normál ember ilyenkor elmegy máshová,a neten meg ócsárolja a boltot, lásd homár
nem pedig felgyújtja

3. ez aztán nagy okosség
tehát nyugodtan vigyoroghat antiszemita bayerrel, nem jelent az semmit, illetve de, Viktorka szerint is a zsidók tehetnek mindenről
nyugodtan benyahatunk csontig egyháznak, cigóknak, nincs ezzel sem baj
változik az ember, rjön, mégiscsak hisz Istenben, erősen

Egyháznak nem kell kiállnia megint csak, hiszen ott van Hegedüs, tehát az egyház szereti a magyar hazafikat, mit nekünk cseh úri huncutság, egyébként is az úri dolog büdös, a munka kérem az az érték, nem a zsidók, akik pénzől csinálnék pénzt
ej de régi nóta ez is

4. te meg ugorj be a emésztőbe, de úgy hogy ellepjen :)
köszönöm

Mike36 2008.04.16. 01:18:48

skulo jajdeszánalmas, nem gondolod?

Mike36 2008.04.16. 01:20:41

skulo, 4 éven át halgattam a fideszes atyáid szájából ki a magyar és ki nem

Mike36 2008.04.16. 01:21:14

ja és kedves skulo, én 98-ban nem 10 éves voltam mint te ..l.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.16. 01:23:16

De igazad van Mike, rettentő szánalmas vagy...

Mike36 2008.04.16. 01:24:13

szavad ne feledd libsibolsifan, de nem tudom kihez beszélsz
vannak itt antifák? én egyet sem látok
én az lennék? ezt miből szülted?
mert szerintem hülyeségeket hordasz össze, akkor én egyből antifák vagyok? akkor te meg ezekszerint fák?
faszság nem? szerintem igen
nem baj ha leszarsz, én ennek csak örülök, hidd el
akkor lenne gáz, ha elkezdenél beleszólni, hogy éljek

Mike36 2008.04.16. 01:25:51

"Ennyien vagytok igazából, csak a pofátok nagy" ezt irhattad volna magadról is

Mike36 2008.04.16. 01:26:53

Skulo, menjünk át dedóba? lehet azt is
középiskolás vagy? első tippem ez lenne, esetleg egytemista, de max 18-20 éves

leone007 2008.04.16. 01:27:43

"De igazad van Mike, rettentő szánalmas vagy..."

Hm... parád riposzt... Van itt vitakultura! Skulo menj aludni, mert egyre szarabb vagy.

libsibolsifan 2008.04.16. 01:29:10

Mike12

Aki itt egyre szánalmasabb az te vagy. Szánalmas az érvek nélküli gyűlölködő fröcsögésed, ami olyan, mintha népszavasűrítményt böfögnél vissza.
Amúgy valamiben igazad van. A magánüzletemben azt szolgálok ki akit akarok. De ha holnap az éttermemben, boltomban vagy szórakozóhelyemen kiteszem a táblát, hogy cigányokat és komcsikat nem szolgálok ki, akkor ne szaladgáljon senki az egyenlő bánásmód hatósághoz (vagy mi a franc a neve annak az orwelli hivatalnak) mert szétrugom a tökét.
Te sokkal jobban mantrázod itt a libsi sajtópaneleket mint a jobbosok, úgyhogy "évek óta hallgatom a szadeszes atyácskáid szájából ki a náci és ki nem". Blablabla.

flugi 2008.04.16. 01:33:23

Az index ezt azonnal belinkelte a főoldalra, valószínűleg pont azért, hogy harsányan röhögjön rajta az olvasótábor...

Az egy dolog, hogy a szerző nem tud jól írni, de valószínűleg olvasni sem, mert az eredeti Tóta cikkből ilyesmit kiolvasni, az sokkal inkább kreativitás, mint szövegértés.

Mike36 2008.04.16. 01:36:07

miféle gyűlölködő fröcsögés?

mire irtam a szánalmast? amikor megkérdezte 12 éves vagyok-e
szerinted ez nem szánalmas

nem tehetsz ki táblát, faj vallási, etnikai alapon nem deklarálhatod
de ha nincs indoklás, akkor azt teszel amit akarsz

nem mantrézok én égvilágon semmit
népszavát eg nveled ellentétben nem olvasok

elllenben azt, hogy liberális vagyok, hiszek a kapitalizmusban, a szabadpiacban, rühellem az egyházat, no, ezt elismerem

leone007 2008.04.16. 01:38:37

" ...akkor ne szaladgáljon senki az egyenlő bánásmód hatósághoz (vagy mi a franc a neve annak az orwelli hivatalnak) mert szétrugom a tökét."

wow de kemény itt valaki. az egyenlő bánásmód az olyan orwelli mi? Húgyagyú.

Mellesleg jegyzem meg, a kis barátnéd sem oda fordult (bár arról a "magyarozásról" mai napig nincs bizonyíték, a panaszkönyvben sem említette legfőbb sérelmét), hanem inkább a kuruchoz. Mert az majd tesz valamit. Dobat egy-két molotovot.

A fenti gondolatmeneted mellett, mit szólnál, ha kiírnád a boltodra, hogy kiket nem szolgálsz ki aztán jönnének a koktélok? Vicces lenne mi?

Mike36 2008.04.16. 01:39:25

libsi
de ha te rühelled a kapitalizmus, a szabad piacot, a multikat a globalizációt, te magadat hova sorolod? szerinted az jó, ha az állam atyáskodik az életed fölött?
vagy neked elég ha mentébe bújhtasz és fenenn hírdetheted magyarságodat? vagy mit szeretnél?

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.16. 01:41:43

Jaja, fáradok, el is mentem posztolni.
Mike12-őt néha etessétek meg és legyen mindig friss vize és ügyeljetek rá, hogy rendesen bevegye a gyógyszerét.

Majd jövök.
S.

Megmondtam má nemértő? 2008.04.16. 01:42:10

A helyzet egyelőre úgy áll, hogy arról még nem lehetett hallani, hogy a Magyar Gárda egyetlen tagja is kiosztott volna egy pofont valami pimasz cigánynak, arról viszont napi szinten hallunk, olvasunk, hogy megvadult cigányok agyonvernek idős embereket pár ezer forintért a vidéki Magyarországon. Vagy egy tanárt a gyerekei szeme láttára. A gyilkosság évfordulóján pedig a gátlástalan cigányok mulatságot szerveznek maguknak.
Szabad menni tüntetni a rasszizmus ellen.

leone007 2008.04.16. 01:49:04

Skulo, rám számíthatsz. :-)

Ne feledd nemértő, hogy a gárda tagjai közt rengeteg börtönviselt köztörvényes alak van. Asszem a HVG csinált erről egy kimutatást.

A cigányok nem megvadultak, hanem vadak. Primitív kulturálatlan banda. Az állam csecsén élősködnek, rühellik a magyarokat - azokat akiknek az adójából élnek.

Ha napi 8 órát dolgoznának - és nem lenne alternatíva a segély meg családi pótlék - már nem lenne sem idejük sem kedvük olyan nagyon verekedni meg rabolni. Munkára kellene őket fogni. Kicsit több lenne a befizetett adó, meg kevesebb a kifizetett segély is, meg 1-2 generáció múlva megtanulnák a munka becsületét. (engedtessék meg naívnak lenni)

Megmondtam má nemértő? 2008.04.16. 02:03:58

A HVG kimutatásaival kár az időnket rabolni.

LarryUnderwood 2008.04.16. 03:56:56

Hát apám ez nagyon szar lett.

Megjegyzem, a nagyfiúk kisfiú korukban esti mesét hallgatnak, és az formálja őket.
És ízlelgesd a "gyújtó" szót is!

("És most ne tessék a MIÉP-pel jönni, mert a Molotov-koktélozás és hasonlók láttán tán abban megjegyezhetünk: Csurka gyújtó hangú beszédei legfeljebb esti mesék voltak egy kurucinfós cikkhez képest.")

Leeroy of SMV Design 2008.04.16. 05:16:14

A MIÉP és Csurka megágyazott a jelenlegi folyamatoknak, űgyhogy nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni. Ha nincs az akkori uszulás, tán nem jutunk el a kuruc.infohoz meg az ilyen jegyirodás műbalhékhoz...

haynau 2008.04.16. 05:51:46

fölösleges itt annyira pattogni.a fidesznek meglesz az a többsége amivel orbán akár faszista is lehet,ha neki éppen az tetszik.de miért baj ez a cikkírónak.nem-e jobb-e neki-e,ha a tótafélék börtönben,illegalitásban vagy "száműzetésben"(hahh a rohadt korcs szökevény disszidensek)demagógok a továbbiakban.és nem jobb-e ha az egész átkozott és levitézlett ballib a sajtójával együtt reszket az életéért,az igaz demokraták meg végre otthon érezhetik magukat otthonosan és élvezettel forgatják a demokratát amint kiossza a még itt felejtkezett nemkívánatos mondanom sem kell kiket.

(mondanom sem kell ki=zsidó a vasárnapi ujság címü elfogulatlan nemzeti érzelmü rádióegyik adásában,melybe ov ezután becsücsült és jó polgári értéket magáénak vallónak dicsizte.hajrá magyarország,hajrá magyarok,hajrá jó polgári értéket magáénak vallók!)

bibor 2008.04.16. 05:58:26

Nem készültél kisfiam! Ülj vissza a padba! Jövő órára pótold be!

bierkamp 2008.04.16. 06:40:49

ORSÓS ORBÁN nem lehet fasiszta, mert Ő maga is cigó! (de nekünk ilyen miniszterelnök kell)---de ő lepaktál az ördöggel is és a fasisztákkal is a hatalomért és a lenyúlható EU-s pénzekért!!!!

states 2008.04.16. 07:08:05

bierkamp: Na végre, egy igazi baloldali antifaszista, ahogy azt ATV-n és a Klubrádióban ejtik...

ejjha 2008.04.16. 09:57:51

Mondjuk azt sem tudom megérteni hogy miért is egymást szidjuk, ahelyett hogy közösen szidnánk a teljes politikai elitet, jobb és baloldalt egyaránt.
Hiszen nem csak és kizárólag a baloldal tehet arról hogy most itt tartunk. Bizony a jobboldalnak is van benne sara, nem is kevés.
Mindenhez 2 oldal kell, vagy mi.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.04.16. 11:40:52

Én részemről az egész brigádot cserélném, egészen a minisztériumok vezetőségéig államtitkárostul.

Viktort max a mostani post kapcsán, elhatárolódásügyileg védem.

deusex 2008.04.16. 14:58:18

sok embernek szüksége van karakter(ek)re amit/amiket ha meglát megdobban a szíve...szánalom

azér egy olyan statisztikára/kimutatásra is kiváncsi lennék hogy magyarország lakosságának hány százaléka ostoba szűklátókörű faszkalap.
(vajh 99.9%?)

bár nem hiszek olyan statisztikának amit nem én hamisítottam meg, muhahaha
süti beállítások módosítása